Werner,
jako to zas byuo: starou milosc nie ruscieje jyno jom korozja zre
Cieszam se jak diousi, zes sam zas se odezwou i taky fajny bildry wciepnou
Tygo Jozka Glinki bouczam jak dzis, jyno co on se tak sfronknou
TAK ,tak mlody czlowieku - ´starosc nie radosc´ ,na stare lata wszystko (albo prawie wszystko zmniejsza sie - jedynie "lapy" rosna (o ile wiesz o co chodzi ).
A pamietasz Jozka jako gitarzysty w zespole "PAPILONY" wraz z Grabiniokami ??!!!
Christian Uzależniony od forum fotoreporter obieżyświat
A Jozka z Grabiniokami se tyz nie poradzam przipomniec
No ja, jou bou wtedy jeszcze za maui, coby na zabawy chodzic
Jozek utkwjou mi w pamjynci jak kupuwou u Reginy w Ruchu taky guminki, kerich by Regina "modymu czlowiekowi" bysztimmt nie przedaua (mozno przed hauturom )
A Jozka z Grabiniokami se tyz nie poradzam przipomniec
No ja, jou bou wtedy jeszcze za maui, coby na zabawy chodzic
Jozek utkwjou mi w pamjynci jak kupuwou u Reginy w Ruchu taky guminki, kerich by Regina "modymu czlowiekowi" bysztimmt nie przedaua (mozno przed hauturom )
´LAPY´ - to ma byc ´L´ z kreseczka, czyli DLONIE-rece .
To jest taki ´vic´ , jak starszy czlowiek sie skarzyl ,ze mu dlonie (lapy) rosna na starosc:
....."jak zech bol modi to przy siusianiu ´zawodnik´ kilka centymetrow poza lapy wystouwou a teraz go nie widac - czyli lapy urosly......."
CO TO MA ZNACZYC : rozszerzenie bmp niedozwolone.
Mam problem z mojego domowego komputera wrzucic fotki na forum mimo wlasciwych wymiarow . Teraz nie wyszlo z wym.:1024 x 768, zaraz sprobuje z wym. 600 x 800 pixel.
Z komputera klinicznego wszystko gra.
Szlag by trafil - nie wychodzi.
Ostatnio zmieniony przez Werner 29-07-2010, 18:43, w całości zmieniany 2 razy
musisz przrobic zdiecia na rozszezenie jpg
Zdiecie musi sie nazywac np. dom.jpg a nie dom.bmp
DOBRE SOBIE ANIU - tylko jak sie to robi...?! Zdjecia z kamery fotograf. maja automatycznie ´jpd´ , a te poprzez ´scanner´ maja to (sasrane) bmp. A JA MYSLALEM, ZE JUZ TO WSZYSTKO POKAPOWALEM..............
Ostatnio zmieniony przez Werner 31-07-2010, 09:20, w całości zmieniany 1 raz
musisz przrobic zdiecia na rozszezenie jpg
Zdiecie musi sie nazywac np. dom.jpg a nie dom.bmp
DOBRE SOBIE ANIU - tylko jak sie to robi...?! Zdjecia z kamery fotograf. maja automatycznie ´jpd´ , a te poprzez ´scanner´ maja to (sasrane) bmp. A JA MYSLALEM, ZE JUZ TO WSZYSTKO POKAPOWALEM..............
niewia z jaky fyrmy mousz scaner, ale jak se szpajchruje zeskanowane foto to przewaznie je do wybrania format w kerim chcesz to zaszpajchrowac. U mnie pod HP idzie ustawic jeden formati po klopocie.
Do zmiany formatu zdjec z bnp - na jpeg albo i na inne jest dobry program ACDSEE albo nawet z office 2003, office 2007 : Microsoft Office Picture Manager
Tam idzie zmieniac formaty bez problemu.
Acha w picassa 3 (darmowy program) idzie tak samo zmianic format zdjecia
_________________ Serwus Gość! Lubisz podziwiać fotki? Jak ja to zapraszom na GALERIO I I GALERIO II
Pomogła: 3 razy Wiek: 27 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 9143 Skąd: Berlin
Piwa: 26/49
Wysłany: 29-07-2010, 20:55
Werner kliknij na zdjyncie prawym klawiszem od myszki i dej na Oeffnen mit...a potyn na PAINT. jak ci se otworzy zdiecie w paincie dej na Datei speichern unter i pod tom zeilom kaj mousz imie zdiecia wybiez JPG. potyn dej na speichern/ok.
Werner kliknij na zdjyncie prawym klawiszem od myszki i dej na Oeffnen mit...a potyn na PAINT. jak ci se otworzy zdiecie w paincie dej na Datei speichern unter i pod tom zeilom kaj mousz imie zdiecia wybiez JPG. potyn dej na speichern/ok.
Dzieki Aniu ! Bede robil dalsze "doswiadczenia naukowe", kiedy bede dluzej w mojej chacie.
Obecnie jestem tylko przejazdem w domu, poniewaz dzisiaj mialem badania kontrolne w Uni-Klinice w Heidelberg - wieczorem jestem znowu w mojej ´REHA´ (dzisiaj mamy ´Ibiza-Dysco´). Opracowywanie zdjec wlasciwie przestalo byc dla mnie problenem - myslalem.....;
Moj komputer daje mi wiele mozliwosci i takie rzeczy jak zmiana wielkosci fotek (w pixel lub MB ) lub obcinanie, koloryzowanie, krecenie, wrzucanie z kamery fotogr. itp. ´polapalem´- tylko zawsze dochodzi jakis nowy problemek .
W polaczeniu z moim aparatem wieloczynnosciowym firmy "BROTHER , MFC-240C" (Fax, Scanner, Kopierer,Photo) jest tych roznych mozliwosci mnostwo - DLA MNIE WLASCIWIE ZA DUZO.
Zycze milego urlopu, pozdrowienia dla mamy!
GEDC0552 thai 3.jpg r e p o r t e r.jpg -do nastepnego razu-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum